Jonas Thomsson

jonas_thomssonJonas har en lärarexamen mot de yngre åldrarna med grund behörighet i ämnena matematik och svenska och har kompletterat sin utbildning med ämnen inom SO-området. Han har arbetat i drygt 10 års tid på skolor i Farsta och Mälarhöjden. Jonas anser att undervisningen ska baseras på elevernas intresse och nyfikenhet vilket stämmer bra överens med Skapaskolans vision att skapa mod och förmåga att följa sina drömmar. Som lärare strävar han efter att eleverna ska äga sitt lärande genom elevinflytande samt med stöd av formativ bedömning och undervisning som tydliggör vilka kunskapskrav eleverna arbetar mot. Jonas bor i Skogås med familj och är uppvuxen på Öland och har sedan barnsben varit idrottsintresserad. Fotbollskarriären är dock sedan länge avslutad och numera följer han sporten från läktaren. På senare år har han även lockats av svampskogar och joggingturer.