Varför

Genom forskning och erfarenhet vet vi att motivationen ökar när elever får arbeta med det som väcker deras nyfikenhet och att barn minns och lär sig mer när de använder ny kunskap aktivt, allra helst i interaktion med andra. Därför vill vi med hjälp av IKT göra eleverna till producenter av kunskap som angår dem.

Forskning visar också att koncentrationsförmågan ökar och att hjärnan utvecklas snabbare hos barn som får röra på sig varje dag. Därför är rörelse, hälsa och välmående en viktig del av Skapaskolan.

Skolans uppgift är att förbereda våra barn för framtiden och tekniken förändrar samhället i grunden. Enligt färska rapporter surfar varannan svensk tvååring på internet redan idag. Därför är IKT; datorer, internet, appar, foto och film m.m. en viktig och naturlig del av Skapaskolan.

”Vi förbereder barnen för den värld som de kommer att leva i”