Skapaskolan 2019 | Om dataskyddsförordningen – Fördjupning
12652
page-template-default,page,page-id-12652,page-child,parent-pageid-12668,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Om dataskyddsförordningen – Fördjupning

Under skapaskolan.se/dataskydd försöker vi ge en introduktion till vad dataskyddsförordningen innebär, hur vi hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har. Vill du läsa mer ingående om dataskyddsförordningen har vi samlat intressanta länkar här.

Här hittar du vår dataskyddspolicy. Den styr vårt arbete med dataskydd och är utgångspunkt för de riktlinjer vi tagit fram för hantering av personuppgifter.

På Datainspektionens hemsida finns fördjupad information om dataskyddsförordningen. Där kan du bland annat läsa lagtexten i sin helhet.

På dinsakerhet.se har Myndigheten för samhällsskydd och beredskap samlat fakta om informationssäkerhet och hur du som privatperson kan skydda din integritet.

På Surfalugnt.se finns tips och råd om hur man som vuxen kan stötta barn och ungdomar till att använda internet på ett tryggt och säkert sätt. Sidan drivs av bland andra Bris, Post- och telestyrelsen samt Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.