Skapaskolan 2018 | Påhittade väsen och Vättar
post-template-default,single,single-post,postid-15416,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Påhittade väsen och Vättar

Idag har vi fortsatt med temat om våra omtyckta väsen. Vi lyssnade på fakta om vättar och skrev en gemensam fyrfältare för att sortera faktan tillsammans. Efteråt ville nästan alla elever fortsätta med gårdagens fakta om Troll, då de inte kände sig helt klara. De visar stor intresse och engagerade i vårt tema.

Eleverna har i nya tillfälliga lärpar fått fantisera ihop egna påhittade väsen, de var allt från läskigt till gulligt och sött! Eftersom vi arbetat med ett flera olika väsen och fyrfältare var det tydligt vilken fakta eleverna behövde skriva om sina egna påhittade väsen. Vi kommer att arbeta vidare med detta i veckan, de ska bland annat få rita sina väsen också.

Några elever som blev klara med sin text har även idag fått lära sig att ”lämna in” sina uppgifter i Showbie, något vi kommer fortsätta att göra i flera skolår 🙂

Här är några lärpars utkast på deras påhittade väsen: