Skapaskolan 2018 | Att Skriva sig till Läsning
post-template-default,single,single-post,postid-15115,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Att Skriva sig till Läsning

Idag har vi haft en tydlig genom gång om hur man arbetar med Att Skriva sig till Läsning (ASL). Då vi förtydligade att det ska ske ett samspel mellan de både i lärparet. Regler för att samspel ska ske är att man endast använder EN iPad och att man INTE skriver sina egna meningar. Elev 1 ska berätta vad Elev 2 ska skriva, så Elev 2 har i uppdrag att lyssna och skriva Elev 1 mening. Det var en liten utmaning att låta någon annan skriva ”sin text”, men när de kom in i tänket så märket det tydligt att de börja hjälpa varandra med att skriva och förklara och samarbeta. Flera av eleverna längtar till vi ska ha skrivlektion igen!
Vi har också fortsatt arbeta med att rimma i våra arbeten i Showbie.