Skapaskolan 2019 | Ritpratat
post-template-default,single,single-post,postid-14843,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Ritpratat

Vi använder oss av ritprat när det är något viktigt vi vill ta upp med eleverna. Till det har vi också figurer på magnet som vi kan flytta runt samtidigt som vi pratar med varandra. Detta för att hjälp eleverna att förstå vad vi pratar om och för att förstärka med bilder så att det är lättare att förstå. Vi visar med figurerna hur en kan göra istället. Ett sätt att modella händelsen.

Vi har i veckan ritpratat om hur vi reser till och från biblioteket. Så att den grupp som skulle till biblioteket under veckan var så förberedd som det bara går innan utflykten till biblioteket. Gruppen övade också på att gå på led till bussen.

Vi har ritpratat om skolgårdsgränserna och den stora vattenpölen på platån utanför skolgården. Varför en inte får gå iväg själv utan vuxen utan för skolgårdsgränsen. Varför en inte behöver bada i leran på gården.

Vi har ritpratat om att inte tabort namnlapparna i hallen eller att ta saker från någon annans hylla. Vad är rät och vad är fel. Vi lär tillsammans.