Skapaskolan 2019 | Månsand
post-template-default,single,single-post,postid-14873,single-format-video,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Månsand

Nu har vi en låda med månsand. Det är en härlig lek för händerna. Månsand kan en skapa själv av potatismjöl och rapsolja. Vi började med att först vara sex st elever runt lådan och leka tillsammans men vi märkte snart att det var två för många. Det blev lite trångt runt lådan och sanden. Då provade vi med fyra elever men det var lite trångt ändå. Två i taget är nog helt lagom för månsandsleken kom vi fram till.

Vi försöker tillsamman med eleverna hitta balansen för hur många som kan delta i olika lekaktiviteter. Vissa kan alla vara med i, vissa är det lagom med sex-sju stycken och några aktiviteter är bäst om en leker med själv.

Månsand låter som snö som knarrar när en knådar ihop en boll. Månsanden är mjuk som sammet. Det är bra med förkläde för en blir lite vit på kläderna.