Skapaskolan 2019 | Experiment med ljud
post-template-default,single,single-post,postid-14753,single-format-video,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Experiment med ljud

Vi arbetar med ljud och experimenterar hur ljud skapas. Idag fick eleverna en utmaning av oss. De skulle skapa det ”perfekta prutt” ljudet med hjälp av ballonger. Först fick de sitta i smågrupper och lyssna på varandras olika ”prutt ljud”, därefter fick de en sax och prova sig fram med ljuden när de klippt i ballongen. Efteråt samlades vi i gradängen och eleverna fick spela upp sina ”prutt ljud” för varandra. Mycket fniss och glädje blev det. Efteråt såg vi en film och diskuterade hur det kommer sig att det blir ljud och varför ljuden blir olika beroende på hur mycket man klippt i ballongen.