Skapaskolan 2018 | Inför skolvalet till förskoleklass
post-template-default,single,single-post,postid-14521,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Inför skolvalet till förskoleklass

I förra veckan hade vi vårt informationsmöte inför förskoleklass till höstterminen. Många nyfikna vårdnadshavare dök upp på Skapaskolan för att höra om hur vi arbetar och se vår nya fina skola.

De första nyfikna föräldrarna är på plats inför vårt informationsmöte.

Vi berättade om verksamheten hos oss. Bland annat om hur vi arbetar kooperativt och värdeskapande för att göra lärandet meningsfullt och givande.

Vi berättade också om vår hälsoinriktning med rörelse och hjärnkunskap & hjärnträning. Vi påminde också att vårt fokus med meningsfullhet och värdeskapande är ett medel för att eleverna ska kunna och vilja anstränga sig och lära sig mer. Det betyder också att vi är ett alternativ för den som är beredda att anstränga sig och jobba hårt för att utvecklas så långt man någonsin kan som det står i läroplanen.

Det kom upp ett antal frågor och vi har gjort en lista med frågor & svar där vi besvarar de vanligaste frågorna.

Nedan finns några bilder från verksamheten. Varmt välkomna till oss till hösten!

Förskoleklassens samlingsplats.

Skolans samlingsplats – hjärtat

Fullt fokus på räknandet i årets förskoleklass

Laborativ matematik med både ritande och räknande på kuber.

Kollaborativt lärande pågår. Vi styr elevernas dialoger så att de lär sig själva och varandra genom de lärande samtal de genomför.

Exempel på lärmiljö för äldre elever. Dett är sjuornas studio dagen innan öppning av skolan.