Skapaskolan 2019 | Hjärnträning
14504
post-template-default,single,single-post,postid-14504,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Hjärnträning

Vi har hjärnträning varje dag. Vi övar på att tänka och säga snälla saker till varandra. Då gör vi övningen ”Snälla band”. Alla tar tag i ett band. Ingen vet vem som håller i den andra änden av bandet. En i taget får vi dra lite försiktigt i bandet en håller i och då får vi reda på vilken kamrat en ska säga något snällt till. Det är härligt att ge snälla ord och det är härligt att få snälla ord. När ett par har sagt sina fina ord till varandra så rullar vi ihop deras band för att bevara det fina och lägger det i mitten.

På hjärnträningen har vi också arbetat med att skapa nya kopplingar i hjärnan. När en ska lära sig något nytt så kan det kännas jobbigt och svårt och en kan bli trött. Men ju mer en övar så stärks kopplingarna i hjärnan och det en försöker lära sig går lättare och lättare och blir också roligare. För att vi skulle känna hur det känns att göra något nytt och svårt så har vi övat på en handmotorikövning. I början var det så jobbigt att några av oss bara orkade en pytteliten stund. Men nu har vi övat flera dagar i rad och nu börjar det bli lättare och vi klarar olika delar på övningen. Vi övar vidare och pratar om hur det känns att lära sig något nytt.

Inga kommentarer

Skriv en kommentar