Skapaskolan 2018 | Äntligen nya skolbyggnaden
14294
post-template-default,single,single-post,postid-14294,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Äntligen nya skolbyggnaden

Så har dagen kommit som vi alla har väntat på. Vi har flyttat in och startat upp terminen i vår nya skolbyggnad. Det var nog lite pirrigt i många magar idag på morgonen, både hos barn och vuxna. Fokus för första dagen har varit regler och lärmiljöer. Vad får en göra var och hur många kan vara på varje plats i lärmiljön. Vad har vi för gränser ute på gården och var har vi vår samlingsplats om brandlarmet går. Här kommer nu lite bilder från första skoldagen. Lite bilder på miljön och lite bilder från verksamheten.

Så här ser det ut när en kliver in i vår nya lärstudio från hallen. Rakt fram ser en våra två fina minirum där det kan ske samtal i mindre grupp och där en kan arbeta i lugn och ro med sin läsplatta, kanske spela in ljud till sin film.

Så här ser det ut om en kliver in i lärstudio B som är vår lilla mindre lärstudiodel. Här kan en vara med på lektionsgenomgång, ha rytmik, rörelse, liten sångstund, se på film, bygga med klotsar, spela spel och rita.

Vid vår gradäng har vi bestämda sittplatser och alla har en skön sittdyna att sitta på. Det är lättare att se sin plats också med hjälp av sittdynorna.

Här är en härlig arbetsplats och lekplats under ett av våra loft.

Med hjälp av mellanhöga hyllor har vi skapat rum i rummet.

Vi vår skolrestaurang har vi tio tysta minuter då vi helt fokuserar på att äta och ha en lugn och skön stund. Efter tio minuter får en tala i en låg ton till kamraterna som sitter vid samma bord.

Efter lunchen gick vi tillbaka till lärstudion, för vi kommer att ha en liten lässtund efter lunch varje dag, så vi provade direkt med den nya aktiviteten. Vi valde många olika platser att sitta på. En kunde läsa själv eller för en kamrat. Vi som inte riktigt läser än får titta på bilderna i böckerna, men vi kommer också att kunna lyssna på böcker och följa med i texten på våra läsplattor.

Efter lässtunden fick vi välja aktiviteter på tavlan med våra namnskyltar. Några fortsatte att läsa och titta på bilder, andra ritade, spelade spel, lade pärlplattor eller lekte med tåg eller Lego.

Innan lunch så tittade vi på gårdens gränser som gäller för oss i FSK. Vi ställde också upp oss på led vid vår uppsamlingsplats vid eventuell brand eller annan utrymmning. Samtidigt så fick några etaget gå in och prata regler inne i vår lärstudio. När alla grupper varit inne och pratat regler  med Tina och gått runt på gården och pratat regler med Chris, Lola, Nadine och Linda så lekte vi lite lekar som vi känner igen. Vi lekte fisknätet och byta ring.

 

Inga kommentarer

Skriv en kommentar