Skapaskolan 2018 | Vi är med i ett samarbete och testar lässpelet Poio
post-template-default,single,single-post,postid-13962,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Vi är med i ett samarbete och testar lässpelet Poio

Idag började vi med en ny app i svenska. Det är appen Poio som vi i vår förskoleklass får vara med att testa för ev skolbruk i Sverge. Lässpelet utvecklades i Norge av Daniel Senn. Lässpelet övar bokstäver och bokstavsljud, ord och meningar.

Trollet har tagit läslingarnas bok men han kan inte läsa så då fångar han läslingarna för att få hjälp att läsa boken. Eleverna styr de nio olika läslingarna: Ebbe, Iris, Uldur, Anna, Otto, Ylly, Åpp, Äpp och Öpp i ett spännande äventyr. Läslingarna bor på sugrörsön.

På fm hade vi en liten genomgång av det nya spelet och testade lite. På em fick eleverna arbeta i sin egen takt. Alla eleverna gav tummen upp till första dagen med Poio. Här kommer några bilder och en liten filmlänk. Att spela Poio kan vara så kul att det bara spritter i benen. https://youtu.be/xEJswpk2J0g