Skapaskolan 2018 | Kökschefen på plats
post-template-default,single,single-post,postid-13946,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Kökschefen på plats

Nu har vi anställt en kökschef som ska öppna upp vårt tillagningskök på Skapaskolan i januari! Det är Daniél Kallonas som tidigare drivit det populära och prisbelönta köket på Runstensskolan i Haninge. Vi hälsar Daniél välkommen till Skapaskolan och ser fram emot att få bygga upp en fin matkultur tillsammans på skolan.

Ur SvD 21 augusti 2018

När SvD i somras besökte fem skolrestauranger med gott rykte var den skola där Daniél arbetat sedan 2009 den enda som fick full pott, sex poäng. Vi ser fram emot att får erbjuda våra elever och medarbetare denna typ av mat i framtiden.

Daniél i köksmundering

”Det ska bli verkligt kul att komma till Skapaskolan och bygga upp en sund verksamhet från grunden tillsammans med kollegor och elever. Mitt tänkande passar bra ihop med Skapaskolans hälsoinriktning och vi delar tanken på skolmat som en pedagogisk möjlighet.”

Daniél har också sedan tidigare visat att han lagar hållbar, klimatsmart mat som gillas av både stora och små. Denna filosofi i köket går också väl tillsammans med vårt nya hållbara hus med solceller och energismart byggnation.

Skolköket och teamet med Daniél i spetsen kommer också att knytas till hemkunskapsundervisningen där elever kommer att få chansen att praoa i skolköket och få med sig en professionell bild av kost och hälsa.

Smaklig spis på det nya året!