Skapaskolan 2019 | Vi tränar på att brodera ut texten.
13678
post-template-default,single,single-post,postid-13678,single-format-video,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Vi tränar på att brodera ut texten.

Vi tränar på att brodera ut texten och måla bilder med ord. Vi diskuterar hur vi ska kunna skapa en så tydlig bild som möjligt för den som ska läsa berättelsen. Vi arbetade först gemensamt med ordet monster och broderade ut texten kring ordet. Idag fortsatte vi på ett liknande sätt men hade ordet rymdvarelse i fokus. Först hjälptes vi åt och sedan fick alla sätta sig och skriva en egen berättelse kring ordet rymdvarelse. Här nedan har vi två exempel på texter.
Din var en fin dag i juli. På planeten ostsmör bodde korven. Han är en liten grön gurka som går som en pingvin, älskar korv och har bara ett öga. All korv på planeten var slut. Han hade fått i uppdrag att hämta mer korv från planeten jorden. Hans Mamma kom släpande på det stora rymdskeppet. Det var mörkblått och såg ut som en korv. Han gjorde sig redo för att åka. Han klev in i rymdskeppet. Där tog han på sin rymddräkt. Nu var det dags att åka. Hans familj sa ajö och vinkade av honom. Raketen startade och nu var målet att komma till jorden. Han hade tråkigt i rymdskeppet så han tog fram papper och penna för att börja rita. Men sen märkte han att det inte gick för att det blev tyngdlöst. Han struntade i och göra något och istället väntade han bara. Efter tre dagar var han framme. Nu var uppdraget att hitta någon korv. Han klev ut ur rymdskeppet och tig av sig rymddräkten. När han hade gått en stund såg han en korvfabrik. Han gick in i den och frågade om han fick några korvar. Men dom bara undrade vem han var och var han kom ifrån. Han sa att han hette korven och kom från planeten ostsmör. Han sa också att det var slut på korv där och att han skulle hämta mer. Dom sa att han gärna fick ta några korvar. Korven sa tack och tog med sig en hel låda med korvar. Han gick till rymdraketen och tog på sig rymddräkten. Nu var det dags att åka hem. Efter tre dagar var han hemma. Hans familj sa hej till honom. Och han fick ta en extra korv som tack. Och sen hade dom korv så det räckte i ett år. Slut.
Inga kommentarer

Skriv en kommentar