Skapaskolan 2018 | Vår närmiljö på fritids
post-template-default,single,single-post,postid-13580,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Vår närmiljö på fritids

En månad har gått sedan terminen startade och vi på fritids har aktivt arbetat med vår närmiljö tillsammans med fritidseleverna. Vid varje eftermiddagssamling har de fått hjälpa till med att plocka undan leksaker från skolgården och städat undan skräp. För varje ”skräp” de plockade undan blev en av fritidspedagogerna utmanade i att göra armhävningar, hoppa hopprep, situps med mera. De blev så engagerade att de samlade ihop allt mellan 80-220 ”skräp” varje dag från skolgården vilket fick pulsen att höjas rejält på fritidspedagogerna.

Fritidseleverna har förstått att det är viktigt att ta hand om sin närmiljö och gör man det till en rolig aktivitet som engagerar många så har vi vunnit på lång sikt. Idag har vi inte haft utmaningar på två veckor men fritidseleverna fortsätter att hjälpa till med städandet som en naturlig del av eftermiddagssamlingen.