Skapaskolan 2018 | Statistisk undersökning i Huddinge
post-template-default,single,single-post,postid-13474,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Statistisk undersökning i Huddinge

Nu i valtider är det intressant att göra en statistisk undersökning om hur människor kommer att rösta. Därför gav vi oss iväg till Huddinge centrum där eleverna berättade om syftet till människor de stötte på innan de ställde frågan ”Vilket politiskt parti skulle du rösta på om det var val till Sveriges riksdag idag?”. Inte alla gånger men ofta fick eleverna ett svar, vilket de gjorde en avprickning i en frekvenstabell. Ett härligt engagemang från elevernas sida och kanske extra spännande var det att passa på att besöka valstugorna på torget.

Nästa vecka bearbetar vi datan och sammanställer resultatet av vår undersökning i procentform. Därefter kommer vi att analysera och tolka klassens resultat med det verkliga utfallet från söndagens riksdagsval. Det gör vi med hjälp av ett venndiagram. Vilka likheter och skillnader kommer vi att stöta på? Spännande.