Skapaskolan 2018 | Programmering och lite annat
post-template-default,single,single-post,postid-13379,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Programmering och lite annat

Först vill vi berätta hur det gick med uppdraget att kasta så lite mat som möjligt. Klasserna F-3 låg väldigt lika efter en veckas vägning av matrester. Klassen som kastade minst per person var Åk 3. Grattis säger vi till dem.

Vi har pratat om lite regler och denna gång handlade det om gröna lådan i hallen med extrakläder, skolväskan och fritids samt vilka kläder en har på sig när det regnar. För att förstärka samtalet så att alla förstår ritar vi bilder till det vi talar om. Behöver en kläder från sin gröna låda på hyllan så går en till en vuxen som hjälper till. Ingen ska behöva klättra för att nå sin låda och vi vill inte att någon låda ska hamna i någons huvud. Vi låter skolväskan hänga kvar i hallen när vi går över till fritids. Då kommer inte skolväskan bort bland andra elevers väskor. När det regnar ute tar vi på oss våra regnkläder.

Idag delade vi klassen i halvklass. Ena halvan var ute och övade på att gå i led bort till grillplatsen samt lekte på lilla gården i det sköna vädret. Andra halvan var inne och prövade på programmering. Programmering i grupper om fyra. För att veta vilken grupp en tillhörde fick vi armband med olikfärgade pärlor på. Alla som hade samma färg bildade en grupp.

Vi byggde banor med hinder och bestämde en startplats och ett mål. Vid målet stod en liten ponny som vi skulle komma fram till. Sedan hjälptes vi åt i gruppen att göra själva programmeringen med hjälp av papper och pilar som vi ritade på papperna (Kommandokort). När vi tyckte att programmeringen var klar och vi trodde att en skulle komma fram till målet genom att följa kommandokorten så hämtade vi läraren som fick pröva att gå. Det var full aktivitet i hela lärstudion och många spännande samtal blev det i varje grupp. Vi fick tänka, pröva, tänka om, pröva igen och till slut så hade vi hittat rätt kommandon för vår programmeringsövning.