Skapaskolan 2019 | Vänsterblocket
13335
post-template-default,single,single-post,postid-13335,single-format-gallery,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Vänsterblocket

Idag är det dags att prestera vänsterblockets tre partier, eller de rödgröna som de kallar sig, – Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Dessa partier placeras i vänsterblocket för att de står för rättvisa och att utjämna skillnader i samhället, som t.ex den stora skillnaden mellan rika och fattiga. De rödgröna vill ha ett stabilt skatte- och bidragssystem, så att staten kan utjämna skillnaderna mellan inkomster, makt och förmögenhet i samhället.

 

Först ut är Vänsterpartiet, ett parti som är så långt vänster ut man kan komma. Deras politik bygger på allas lika värdighet. Skillnaden mellan rika och fattiga dras längre och längre ifrån varandra och partiet vill att det ska dras ihop istället. Det är deras huvudfråga. Partiets ledare är Jonas Sjöstedt.

Ett av våra nuvarande partier i regering- Socialdemokraterna. De säger att bättre välfärd (dvs sjukvård, skola, pension och polis) går före skattesänkningar. Under senare år har partiet dragits mer inåt mitten på partiskalan. Vår statsminister just nu Stefan Löfven, är ledare för Socialdemokraterna. 

Miljöpartiet, det andra partiet i regeringen, är som man hör ett parti som driver huvudsakligen miljöfrågor. Läs mer om Miljöpartiet i föregående inlägg.

Socialdemokratarna och Miljöpartiet (i regeringen) samarbetar med Vänsterpartiet för att få igenom sina förslag.

Om du är intresserad om att veta mer om något parti finns det mycket information på deras hemsidor.

 

/Emelie

Inga kommentarer

Skriv en kommentar