Skapaskolan 2018 | Tre lektioner med flyt
13338
post-template-default,single,single-post,postid-13338,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Tre lektioner med flyt

Idag var det flyt på grupperna och alla försökte så gott de kunde efter sin egen förmåga. Vi fortsatte med matematik och idag ritade vi mönster med Lola. Hos Hampus fick vi vår egen läsplatta. Inne hos Chris pratade vi regler och arbetade med svenska.

Vi fick själva bestämma hur mönstret skulle vara på armbandet på pappret. Nästa steg blir att göra ett armband med pärlor och följa ritningen så bild och armband får samma mönster och färg. Det ska bli kul.

Vi har övat på att hålla läsplattan rätt när vi går i lärstudion och vi har pratat regler som gäller läsplattan. Vi fick också prova att rita i en rit-app. Fast vi var väldigt sugna på att pröva alla appar på en gång.

Så här kan det se ut när vi pratar regler. När klockan ringer ska en lyssna för att veta vad en ska arbeta med. När det är tabata (rörelseaktivitet) så ska en vara med för att kroppen och hjärnan behöver röra på sig flera gånger på en dag. Det mår vi bra av.

Vissa bokstäver kan låta långa och korta, det fick vi veta när vi lekte språkleken ”Suddeman”. Just de bokstäverna kommer från vokalvulkanen. Vi har övat på att säga alla vokalernas långa och korta ljud. Vi har också byggt ordkedjor tillsammans.

 

 

Inga kommentarer

Skriv en kommentar