Skapaskolan 2018 | Måndagen den 27 Augusit
post-template-default,single,single-post,postid-13266,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Måndagen den 27 Augusit

Idag började vi samlingen med att tala om en händelse som hände på fritis under fredags em. När det händer saker som gör att vi kan känna oss rädda och osäkra så är det viktigt att tala om det som hänt och vad en själv kan göra i en sådan situation. Vår lärare ritade på tavlan och förklarade vad som hade hänt. Några av eleverna som sett händelsen ställde frågor och andra bara lyssnade. Nu vet vi att en inte ska stå och titta på om någon är jättearg och det fins vuxna där som försöker hjälpa den/de elev/elever som är arga. Vi talade också om att en kan gå iväg och leka på andra ställen på gården så att en inte är så nära den som är jättearg. De vuxna på skolan ska hjälpa oss så att vi kan vara trygga.

Idag har några börjat med att spela ett matematikspel med Lola. Två och två skulle vi slå tärning och försöka komma först till köttbullarna. Vår lärare ville se om vi kunde läsa av tärningen och förstå hur många steg framåt vi fick ta för varje tärningsslag. Vi tyckte att det var lätt.

Nu är alla fotograferade så att vi kan få vår egen bild i Vklass. Då blir det lättare för oss att själva checka in oss på morgonen när vi kommer och när vi går hem för dagen. Här är några glada elever som fotograferades idag.

Vi börjar känna oss trygga med vår lärstudio och nu hittar vi saker som vi kan göra. Det var också mycket lugnare i matsalen idag när vi satt och åt. Vi börjar lära oss skolans rutiner och då blir allt mycket lättare och roligare.

Idag kastade vi 1031 gr mat när vi dragit ifrån bunken som väger 92 gr.