Skapaskolan 2018 | Vi lär känna lärstudion och gör namnskyltar
13229
post-template-default,single,single-post,postid-13229,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Vi lär känna lärstudion och gör namnskyltar

Idag var det två brev på den mystiska holken som hänger på väggen i lärstudion. Lola frågade om vi skulle öppna och läsa vad som stod och vi var alla jättenyfikna. I brevet stod det att ”Bosse” var på semester och att han har hört att alla vi i klassen flyttat in i lärstudion. Så han vill att vi skulle skriva våra namn till honom så att han vet vad vi heter när han kommer hem till holken igen. Vi fick också se ett foto på ”Bosse”. Han är en uggla.

Idag fick vi också se tandtapparlådan. Om en tappar en tand och visar det för någon av lärarna, då får en sätta upp en liten låtsastand på en tavla och så får en välja en liten saga som en får uppläst för sig. Tänderna som vi tappar under året kommer vi att räkna. Undrar hur många tänder som vi tillsammans kommer att tappa i fsk?

Vi har gjort skyltar till våra arbetslådor och till gröna lådorna i hallen. Vi har gått runt och tittat och pratat om vad en gör i de olika rum-i-rummet-rummen i lärstudion. Vi har byggt med olika byggklossar och vi har provat flera spel. Vi har lekt på lilla och stora gården.

Det blev repris på ”Livet i Mattelandet”

Idag var det spaghetti och köttfärssås till lunch och då kastade vi mindre i den gröna påsen som vi skulle väga med alla matrester. Idag vägde matresterna 900g då vi dragit ifrån bunkens vikt. Igår vägde påsen 1,304 kg.

Vi läser brevet från ”Bosse” och holken syns lite där uppe på väggen.

Fokus på skyltar till arbetslådor och gröna lådor i hallen. Samt namnskrivning till ”Bosse”

Vi tittar på vad vi har för olika saker i lärmiljön och vi pratar om vad en kan göra i de olika rum- i- rummen-rummen. Vi provar att bygga med alla våra bygglekar.

 

Inga kommentarer

Skriv en kommentar