Skapaskolan 2019 | Dialoger om lärmiljö
13109
post-template-default,single,single-post,postid-13109,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Dialoger om lärmiljö

Den här veckan pågår Almedalsveckan. Det är en utmärkt möjlighet att lära sig nya saker, dela med sig av det vi gör och lära känna nya människor som kan hjälpa skolan framåt. Därför var jag på plats några dagar. 

Genom vårt arbete med vår nya skolbyggnad har jag blivit inbjudan att delta i två panelsamtal kring hur man kan tänka för att skapa framgångsrika skolor och lärmiljöer framöver. Jag deltog dels i ett samtal av opinion bygga skola, ett fint intiativ med syfte att säkerställa att alla skolor som ska byggas under de kommande åren blir så bra som möjligt. Tidningen arkitekten skrev om seminariet

Seminarium med Opinion Bygga Skola. Christer Holger i mitten i blå skjorta. Bild lånad från tidningen Arkitekten.

Det andra seminariet var med Dagens Nyheter och Kinnarps (toppbilden) och handlade om hur en bra lärmiljö kan bidra till positiv utveckling i skolan i Sverige. Det känns fantastiskt fint att få dela med oss av det vi lärt oss genom allt arbete med att ta fram en ny och innovativ skola.

Det som var mest lärorikt i övrigt i år var att ta del av tre seminarier som tillsammans målade en bild av de samhällsförändringar vi står inför. Mer om det en annan dag.

 

Inga kommentarer

Skriv en kommentar