Skapaskolan 2018 | Spel till gården och en bra kamrat
post-template-default,single,single-post,postid-12992,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Spel till gården och en bra kamrat

Nu är ytterligare ett av våra spel till gården klart. Eleverna som ville fick hjälpa till att måla cirklarna till den stora spelplanen. Nu har vi två ”Tre i rad spel”, två ”Kvarnspel”, tre ”Kasta ärtpåse på burkar” och nu detta nya brädspel.

Spelet går ut på att arbeta tillsammans genom hela spelet. Ingen tävling om vem som kommer först till mål. Vi övar turtagning, att svara på frågor och att röra oss tillsammans. Hamnar spelpjäsen på en vit cirkel så får en ta ett vitt kort och slå tre tärningar. En tärning talar om vilket tema det är på frågan den andra två tärningarna talar om vilken bokstav svaret ska börja på.

Så här ser frågekorten och rörelsekorten ut. Beroende på vilket vitt kort som tas upp så kan frågorna bli så här om vi följer tärningarna på fotot nedan.

Frågan hittar vi på siffran sex och bokstaven är den tredje på tärningen med bokstäver och blir här B. Frågan kan vara ett pojknamn, en växt, en hobby, ett verktyg, ett ord eller något i affären.

Svaret skulle kunna bli: Ett pojknamn = Björn,  En växt = Basilika,
En hobby =Brottning, Ett verktyg = Borr,  Ett ord = Brandbil och så på sista frågan om något från affären = blöjor eller badbollar. Eleverna försöker verkligen hitta så många rätt svar de kan tillsammans. Om en hamnar på en röd cirkel får en dra ett rött kort med en rörelseaktivitet eller hjärntränings aktivitet. Sedan ska alla göra uppdraget tio gånger eller räkna till tio beroende på uppdraget.

Vi fortsätter arbetet med att vara en bra kamrat genom att rita och prata om händelser som händer i vår klass och på vår gård. Många räckte upp handen för att berätta hur en ska göra och vad som kan vara farligt eller inte snällt mot kamrater. Många klokheter och tankar kom från eleverna.

Frågorna vi pratade om idag handlade om: ”Att få Pokémon kort genom att behöva göra ett uppdrag” och ”Du törs inte”. Ett av svaren blev: ”Det är aldrig ok att lura en kamrat att göra något dumt mot sig själv eller annan”.