Skapaskolan 2019 | Fredagen den 18 maj.
12792
post-template-default,single,single-post,postid-12792,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Fredagen den 18 maj.

Härlig väder igen och vi fortsätter att arbeta med temat, hjärnträning och att läsa boken om Tilda med is och sol.

Här sys det påsar till våra spel. Det är hög koncentration. Trampa på pedalen så att nålen går lagom fort är inte så enkelt. Sedan ska vi inte köra över några nålar. Men det är väldigt kul att sy för det är ju nästan som att köra bil.

Ett litet träd miste livet på skolgården idag då det gick av för att många elever har hängt i det. Men varför då inte ta vara på en bit av den långa fina stammen. Här kan det ju bli ett nytt spel till gården. Vi hjälper till att räkna så att vi får 11 st lika stora bitar till det nya spelet.

När det är fint väder passar vi på att leka längre ute efter lunch. Många har spelat ”Tre i rad” på den nymålade spelplanen och med spelpjäserna vi målade här om dagen.

I dagens avsnitt om ”Tilda med is och sol” så pratade vi om hur det känns när kompisar viskar med varandra och säger att en inte får vara med.

Vi pratade om att ta saker från andra och att gå i andras väskor i hallen. Tilda i sagan försöker göra så att kamraten Hugo ska bli arg på Lina. Det gör Tilda genom att hon tar Hugos nalle och lägger den i Linas väska.

Vi fortsätter arbetet med hur man är en bra kamrat nästa vecka och såklart ska vi arbeta med en massa annat också.

 

Inga kommentarer

Skriv en kommentar