Skapaskolan 2018 | Arbetet med inredning pågår!
post-template-default,single,single-post,postid-12804,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Arbetet med inredning pågår!

Parallellt med utvecklingen av vår nya skolbyggnad har vi utformat ett helt eget och fast möbelprogram som vi skrivit om tidigare. Det rör sig bland annat om loft, minirum, gradänger och djupa fönsternischer som alla bidrar till lärandet genom att ge byggnaden variation, trygga platser inbjuda till aktivt lärande.

Nu arbetar vi vidare med den lösa inredningen. Vi har hittat en partner i Kinnarps som satsar stort på skola med sitt nya koncept Next Education vilket jag bloggar om här. Nu arbetar vi tillsammans med att hitta en fantastisk lösning för Skapaskolans inredning. När vi är klara kommer vi att dela den lösning vi landat i men jag vill redan nu dela något exempel.

Höga bord
I Caféet och lärstudion för de äldre eleverna samt i personalrummet kommer det att finnas ett ståbord av modell Vagabond från Kinnarps dotterbolag Materia. Det ger möjlighet att stå och arbeta och det skapar en varm och vänlig stämning till rummet med sin avdelande funktion.

Ergonomiska stolar
För våra äldre elevers studios nyttjar vi ergonomiska stolar från Kinnarps i form av Xact. Att sitta bra är viktigt för att kunna hålla fokus och må bra.

Hög komfort för arbete och rast
Äntligen ska våra äldre elever få fina ytor för umgänge och rast. Bland annat med modulsoffan Nestor från Skandiform skapar vi platser för återhämtning och umgänge.

Det känns fantastiskt att fortsätta bygga upp lärmiljöerna med fokus på funktioner även kring den lösa inredningen. När allt faller på plats återkommer jag med mer information.