Skapaskolan 2018 | Påsksånger, vattenpölar och rent vatten
post-template-default,single,single-post,postid-12216,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Påsksånger, vattenpölar och rent vatten

Idag lärde vi oss några nya sånger med påsktema. Vi gick igenom texten och pratade om vissa ord som vi kanske inte visste riktigt vad de betydde. För vad är ett huckle eller vad betyder riste. Nu vet vi att huckle är samma som en sjal att ha på huvudet och rista är att skaka på sig skulle man kunna säga. En av sångerna var som en liten saga och handlade om en tupp som skröt med att han kunde lägga ägg, men då blev hönan arg och sa att visst var tuppen stilig med sin färgglada fjäderstjärt men där kan det bara komma en påskafjärt. För att vi skulle lära oss texten lättare så fick vi lite bilder på tavlan som stöd.

Vatten är roligt och idag var det en stor vattenpöl i arenan. Ingen av oss kunde låta bli att vara där och leka. Vi blev väldigt blöta men kul hade vi. Igår var det världsvattendagen och det uppmärksammade vi genom att titta på film från Uganda och hur skoleleverna där har det med tillgång till vatten. Deras vatten var alldeles lerigt och smutsigt och när de kokade gröt på det smutsiga vattnet blev gröten brun. Det var flera av eleverna i Uganda som inte ville äta av gröten fast de var hungriga. Det var inte ovanligt att eleverna blev sjuka av det smutsiga vattnet. Vi pratade också om hur bra vi har det som har rent vatten i kranen. Några i klassen berättade att i Polen, England och Turkiet måste man köpa vatten som man ska dricka.