Skapaskolan 2019 | Rocka sockorna och lite annat
12186
post-template-default,single,single-post,postid-12186,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Rocka sockorna och lite annat

Vi uppmärksammade internationella Downs syndromdagen med att Rocka sockorna tillsammans. Vi tittade på film om ämnet och försökte lära oss sången Rocka sockorna med teckenstöd. Vi var mycket koncentrerade när vi skulle sjunga och teckna samtidigt. Refrängen var lätt att både sjunga och teckna. Vi färglade strumppar i olika mönster och färger och satte upp på väggen. Det blev färgglatt och fint.

Vi har arbetat med klockan och tittat och känt på vad en minut är. För att se en minut tittade vi på ett enminuters sandur. Då såg vi tydligt när sanden runnit ut och en minut gått. Vi provade också att först titta på sanduret och både se och känna när tiden var ute genom att ta ett kliv in i en rockring. Sedan prövade vi att på känn utan att se sanden rinna försöka gå in i rockringen då en minut var slut, och det gick faktiskt väldigt bra. Vi pratade om vad som är en minut på klockan om man tittar på alla siffror och streck. Vi räknade minutstreck och såg att det gick fem minuter mellan varje siffra på klockan. Då räknade vi ut att man måste vända på minutsanduret fem gånger för att det ska bli fem minuter. Fast man kan ju ta ett fem minuters sandur också. Då vänder man bara en gång på det för att få fem minuter. Vi har byggt klockor i grupper. Då skulle vi lägga ute alla siffrorna på urtavlan. Hur vi skulle göra bestämde varje grupp för sig.  Vi kommer att prata och arbeta mer med klockan.

När vi arbetar med abc-schemat så är det så skönt att man får sitta där det känns bra att arbeta och man kan ha hörselkåpor på eller vara utan, allt efter tycke och smak. Vi kan också sitta och arbeta med olika arbeten utan att störa varandra.

 

Inga kommentarer

Skriv en kommentar