Skapaskolan 2018 | Årskurs 6 uppmärksammar #Rockasockorna under #MeToo-temat.
post-template-default,single,single-post,postid-12160,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Årskurs 6 uppmärksammar #Rockasockorna under #MeToo-temat.

Idag 21 mars är det #Rockasockorna dagen och vi uppmärksammar den genom att dels självklart rocka våra sockor men också genom att prata om våra olikheter, hur vi kompletterar varandra med våra positiva som negativa egenskapar.

Eleverna i årskurs 6 fick genom ”möte på mitten” först identifiera sina + samt – under 2 minuters tystnad. Eleverna hade innan delas in i grupper om 2, 3 eller 4. Sedan fick varje elev i gruppen 2 minuter att berätta vad man skrivit på sina + och -, då behöver övriga elever i gruppen visa att man lyssnar, inte kommentera och respektera det som den person i gruppen säger under sina 2 minuter. Sedan går man varvet runt. När alla fått tala så ska gruppen gemensamt sammanställa gruppens positiva egenskaper samlat i mitten.

På så sätt vill vi ge eleverna möjlighet att identifiera varandras och sina egna positiva egenskapar men också se att vi alla är olika och att olika kompletterar och gör något ännu bättre tillsammans.

Se nu till att rocka era sockor, främja och stärka #olikaärbra, och prata om detta otroligt viktiga ämne. Det är genom samtal som vi kan komma fram till konkreta handlingar och genom våra handlingar göra en förändring.

GLAD #Rockasockorna dag.