Skapaskolan 2019 | Tema och våra ord
12095
post-template-default,single,single-post,postid-12095,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Tema och våra ord

Idag startade vi upp temat rymden. Vad har solen, jorden och månen med våra veckodagar, månader, år och klockan att göra? Det ska vi ta reda på. Vi vet redan vad alla veckodagar heter och i vilken ordning de kommer. I skolan har vi också färger på dagarna. Måndag=Grön, Tisdag=Blå, Onsdag=Vit, Torsdag=Brun och Fredag=Gul. Det hjälper oss som inte riktigt kan läsa än att se vilken dag det är när vi tittar på dagens schema på tavlan varje morgon.

En rockring fick bli en klocka och vi berättade för Chris var alla siffrorna skulle stå. Vi ska få lära oss mer om klockan och det ska bli kul.

Här städar dagens klassvärd bort veckodagarna före nästa aktivitet. Ordning och reda hjälps vi åt med.

Idag gick vi igenom orden som vi skrivit på våra stora bokstavsplanscher. De bokstäver som suttit uppe ett tag var S, R, P, T och O. Vi tittade och pratade om några av orden för vi var flera som var helt säkra på att citron stavas med C. Heter det pimpelsten eller heter det pimpsten? Det heter pimpsten och den kommer från vulkaner. Det vet vi från förra temat som handlade om jordens utveckling och från en GOTD vi haft om staden Pompeji. Innan vi gick ut på långrast fick vi gå fram en i taget till tavlan och ringa in en vokal. Det var inte frökens idé utan vår.

Nu har vi satt upp nya bokstavsplanscher med bokstäverna A, K, M, H och I. Det blev en febril aktivitet och det kom upp ord med en väldig fart. Vi är så taggade på att få skriva ord. Ibland måste man fråga en kamrat om hur det stavas.

Inga kommentarer

Skriv en kommentar