Skapaskolan 2019 | Vi längtar och vi gillar att jobba
12065
post-template-default,single,single-post,postid-12065,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Vi längtar och vi gillar att jobba

Idag började vi att måla en stor målning som ska välkomna Nadine till oss när hon börjar på fredag. Nadine är vår nya fritidspedagog och hon ska hjälpa oss i förskoleklass tillsammans med vår lärare Chris. Vi har längtat så att hon ska börja. Alla som ville hjälpa till att måla fick göra det och vi andra fick välja vad vi ville. Vad valde vi att göra då, tänker ni. Jo flera av oss valde att arbeta med vårt ABC-schema. Någon arbetade med läsförståelse, någon annan gjorde klart en pärlplatta. En kamrat i klassen behövde hjälp med ord som började på bokstaven B, men eftersom Chris var upptagen så ryckte en av oss ut. Det är kul att kunna hjälpa till och att få skriva på tavlan så att klasskamraten kommer vidare i sitt arbete med ABC-schemat. Såklart har vi haft rörelsepauser också och idag hade vi tabata på projektorn som vi härmade. Det är så kul när den lille japanen säger: ”Ready”, ”tabata” och ”rest”. Vill du prova tabata hemma så är det appen Tabata! HD som vi kör.

Vi fick lära oss om olika penslar och varför man ska välja en större och bredare borst när man målar stora ytor och varför man ska välja en med smal och tunn borst när man ska måla detaljer. Vi fick slänga en pensel som råkade bli alldeles spretig för att vi råkade måla för hårt. Den gick inte att rädda sa Chris, men nu vet vi att så kan det gå.

Vi tycker om att arbeta med ABC-schemat. Det är så skönt att man får välja var man vill sitta eller ligga och arbeta. Vi hjälper gärna till om någon behöver hjälp. En kamrat som redan har arbetat med ord på bokstaven B kan lätt hjälpa den som just har börjat med den bokstaven.

Vi valde lite annat. Pärlplattan blev snart klar. Det blev en tårta i tre våningar med olika mönster. Arbete i nya läsförståelseboken lockar också. Det är mycket att färglägga och rita i den boken.

Har du inte provat tabata någon gång så rekommenderar vi det. Det är kul och man får upp pulsen rejält. Så här såg det ut när vi härmade rörelsen.

Han är sträng vår japanske tränare, men vi gillar honom.

Inga kommentarer

Skriv en kommentar