Skapaskolan 2018 | Rastvärdarnas nya uppgift.
11987
post-template-default,single,single-post,postid-11987,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Rastvärdarnas nya uppgift.

Förra veckan bestämde klassen att vi måste få ordning på ledet när vi går till lunch och mellanmål. Här händer det onödiga konflikter som ingen av eleverna tycker är kul. I mindre grupper fick eleverna komma på något förslag för att få ledet att fungera bättre. Av fem gruppers tänkande och olika förslag landade vi i att använda gårepet som vi hade när vi åkte till ishallen i Visättra. För att det skulle bli lättare att hitta sin plats i ledet ville eleverna ha siffror på gårepet. Så läxan från eleverna till mig var att fixa siffrorna.

Rastvärdarna går ut en liten stund innan övriga klasskamrater och lägger ut gårepet på marken där vi brukar ställa upp. När sedan de andra kommer går de direkt till sin siffra på gårepet och tar tag i öglan och väntar in sin gåkompis och övriga i ledet. När alla är på plats räknas vi in så vi vet att alla är med och ingen är glömd.

När alla är inräknade går vi i lugn takt till maten.