Skapaskolan 2018 | Internationella kvinnodagen.
11919
post-template-default,single,single-post,postid-11919,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Internationella kvinnodagen.

Igår Torsdag den 8 mars var det internationella kvinnodagen. Högstadiet arbetar just nu med #metoo och uppmärksammade självklart dagen igår. Vi vill ge eleverna en förståelse för VARFÖR vi har denna dag i kalendern.

Eleverna i årskurs 8 fick som uppgift att utifrån vissa frågeställningar i grupper skapa fakta samt informativa texter om dagen och dess historia. Detta gav möjligheter för eleverna att diskutera, ventilera och få nya infallsvinklar kring dagen och varför den uppmärksammas – Varför är den så viktig? Det är spännande och lärorikt att vara lärare i klassrummet vid dessa tillfällen, för vi som pedagoger bjuds in i elevernas värld, elevernas tankar och elevernas syn att se, tolka och uppfatta dessa viktiga områden.

Här nedan följer några av elevernas texter: