Skapaskolan 2018 | Att vinna varje dag
post-template-default,single,single-post,postid-11710,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Att vinna varje dag

Mycket i livet handlar om inställning. Att tro att allt är möjligt och att arbeta hårt för att få det man vill ska hända att hända. Det är en av de saker vi vill få eleverna på Skapaskolan att inse. Vår vision Mod och förmåga att följa sina drömmar handlar ju just om detta och vår Hjärnkunskap & hjärnträning tar ju också människans stora möjlighet till utveckling som utgångspunkt.

Idag vill jag berätta om Skapaskolans medarbetare Nina Baresso som lever denna inställning bättre än de flesta. Hon är en inspiration för oss alla!

Nina är svensk basketlegend och spelar nu i Huddinge Basket i division 1. Hon har med marginal fler år på planen än de flesta lagkamrater och motståndare har i livet. Hon fortsätter med oändlig energi att mata i poäng, assistera och ta returer. Och hon får hela laget att samarbeta, hitta en vinnarinställning, lära och segra tillsammans. I förra veckan vann Huddinge Basket med 64-63 över Oskarshamn. Det ingen slump. Så här kan det se ut:

Foto: Anders Tillgren/Stockholm Basket

Nina har enligt mig många likheter med Michael Jordan, en av Ninas och mina gemensamma inspirationskällor. Här är lite om Jordan:

När jag ser kroppsspråket och blicken hos de 2-3 kvinnor som tillsammans försöker stoppa Nina på bilderna ovan kommer jag att tänka på Larry Birds ord i filmen ovan om att möta Jordan på basketplanen.

”To watch him dribble up that court, looking you right in the eye and not knowing what is going to do is the scariest thing you ever wanna be involved in.”

Nina på jobbet då? Samma inställning. Samma leverans. Alltid på plats. Alltid redo att göra det jobb som är viktigast för dagen. Söker proaktivt upp sammanhang där hon kan bidra på bästa sätt. Ser alltid alla; kollegor, elever och vårdnadshavare.

I filmen ovan kommenterar Scottie Pippen, Jordans tidigare spelarkollega i Chicago Bulls, hur han ser på Jordan och det stämmer lika bra på Nina:

”Winning is hard to do and it is a price that you pay for it. And that is how I saw Michael as a player. Somebody who was ready to prove that he is a winner. Every single day!”

Och när jag ändå håller på kommer två Jordanfavoriter till som jag tror lika gärna kunde handla om Nina!

Tack Nina för ditt fina jobb på Skapaskolan och för att du är du. Du är en förebild för dina lagkompisar, för våra elever och för oss kollegor!