Skapaskolan 2018 | Lässtrategier
post-template-default,single,single-post,postid-11637,single-format-video,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Lässtrategier

Idag har grupp 1 fått analysera ett omslag till en bok som heter den Försvunna staden och pratat om lässtrategierna spågumman och cowboyen. Spågumman förutspår det som ska hända, vi tittar på bilden, analyserar och läser titeln. Vi använde EPS, först fick barnen fundera på engen hand, efter det satt de i par för att diskutera vad de tror att boken ska handla om, efter det pratade vi om det  i hela gruppen. Efteråt läste vi ett stycke i boken och pratade om handlingen och sammanfattade texten tillsammans (cowboyen). Till slut fick barnen en skrivuppgift där de fick beskriva vad de såg på omslaget till boken för att ytterligare befästa det vi pratat om.