Skapaskolan 2018 | Vi jobbar vidare med Tema forntid
11177
post-template-default,single,single-post,postid-11177,single-format-video,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Vi jobbar vidare med Tema forntid

Idag jobbade vi vidare med vårt tema. Vi utgick från två bilder ur den fantastiska boken ”Hitta historien” av Mats Vänehem. (Varje uppslag i boken består av en bild av en tidsepok, från den senaste istiden fram till nutid med stopp vid jägarstenåldern, bondestenåldern, mfl. Men vad som är speciellt med Hitta historien är att vi inte bara ser vad som syns i vanliga fall, utan även vad som har gömts undan till en annan tid. Bilderna forsätter nämligen ner under jorden med en genomskärningsbild av marken.)

Först tittade vi på uppslaget Istid. Vi använde strukturen EPA kring ”Vad ser du” och ”Känner du igen något vi talat om då vi jobbat med istiden”? Det betyder att alla först funderade i 2 minuter Ensam, sedan i 4 minuter i Par och sedan diskuterade vi Alla tillsammans. Alla hittade flyttblock, blivande rullstensås, morän mm. Fantastiskt! Efter det fick eleverna i sina lärpar jämföra bilden Istid med bilden Jägarstenålder och diskutera och dokumentera vad som hänt under 2000 år och hur de levde under jägarstenåldern utifrån bilden. Imorgon jobbar vi vidare med att jämföra jägarstenåldern med bondestenåldern.

Inga kommentarer

Skriv en kommentar