Skapaskolan 2019 | Inredning med pedagogiskt perspektiv
74
post-template-default,single,single-post,postid-74,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Inredning med pedagogiskt perspektiv

I ett nära samarbete med Skapaskolan, byggare och arkitekter ansvarar designbyrån Wolfgang för att skapa en inspirerande miljö på nya Skapaskolan. Utgångspunkten har varit att med inredningen stödja det pedagogiska arbetet och samtidigt leverera en miljö med kreativ höjd.

 

”Vår uppfattning om inredning handlar i mångt och mycket om att skapa platser att trivas i. Människor trivs och stannar i harmoniska miljöer som förmedlar äkthet och omtanke. Äkthet uppfattar vi inte bara taktilt vid beröring utan också med synen. När något byggs, konstrueras eller designas med äkthet förmedlar det en omtanke både för besökaren och miljön. När omtanken känns i miljön visar besökaren/mottagaren hänsyn och behandlar miljön därefter med respekt.”, säger Rikard Gartmyr, Senior Designer på Wolfgang.

 

Angreppssättet för uppdraget att inreda Skapaskolan Rosenhill har varit att skapa en tidlös, hållbar och karaktäristiskt inredning som besökaren vill stanna i och som hjälper en att slappna av och fokusera.

När något byggs, konstrueras eller designas med äkthet förmedlar det en omtanke både för besökaren och miljön. När omtanken känns i miljön visar besökaren/mottagaren hänsyn och behandlar miljön därefter med respekt.

”Att välja vackra grundmaterial som är äkta naturmaterial är självklarheter för att detta inredningskoncept ska fungera. Ljust askträ som i sin harmoniska karaktär tillför värme ackompanjeras med mjuka naturfärgade heltäckningsmattor och sobra pastellfärger på ulltyg och annan lös inredning.”, fortsätter Rikard Gartmyr

 

”Vi har haft en oumbärlig partner i inredningsbyrån Inventia som hjälpt oss med leverantörskontakter, prover och erfarenhet. Det har gjort att vi kunnat ha fullt fokus på designprocessen.”, säger Olle W. Stråhle, VD på Wolfgang.

 

Wolfgang har i samarbete med Christer Holger och skolmiljöforskaren Peter C. Lippman designat skräddarsydda möbler utifrån Skapaskolans pedagogik. Möblerna ger optimala stationer för enskilt arbete, grupparbete och presentation både digitalt och analogt. Peter som åker runt i världen och föreläser om detta har redan använt arbetet i sina presentationer som ett framtida exempel på hur teori kopplas ihop med miljö.

”Arbetet med Skapaskolan är ett av de mest betydelsefulla jobb vi gör och vi kommer känna oss extra stolta dagen då Nya Skapaskolan slår upp sina dörrar.”, säger Olle W. Stråhle

Inga kommentarer

Skriv en kommentar