Skapaskolan 2018 | Joachim Thornström till Skapaskolan
9629
post-template-default,single,single-post,postid-9629,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Joachim Thornström till Skapaskolan

JT2 Joachim Thornström kommer nu under våren att bistå Skapaskolan som en specialist inom digitalt förstärkt lärande på 20% tjänst. Det innebär att Joachim kommer att hjälpa lärare och fritidspedagoger med val av pedagogiska metoder och digitala hjälpmedel för att nå maximalt lärande.

Joachim är en av förgrundsgestalterna inom digitalt förstärkt lärande i Sverige. 2010 vann Joachim det prestigefyllda priset Guldäpplet, han har startat siterna Skolväskan och Skolappar.nu samt varit en av dem som drivit utvecklingen av att använda digitala verktyg för att utveckla lärandet i Sverige genom sina roller som IKT-pedagog, föreläsare, inspiratör och skolsiteentreprenör.

 

 

Joachim kommenterar:

”Jag ser fram emot att bistå Skapaskolans pedagoger med att hitta nya metoder och hjälpmedel för att stärka lärandet och elevernas digitala förmågor. Det känns särskilt roligt att få arbeta med en skola vars inriktning ligger i linje med min vision och expertis.”

När Joachim vann utmärkelsen Guläpplet 2010 fick har göra en film om sig och sitt arbete. Se särskilt Joachims vision från 1.38 och framåt, det är det vi kallar hand i handske med Skapaskolan. 

Skapaskolans rektor Jesper Samuelsson:

”Forskningen visar att det är hur man använder digitala möjligheter i undervisningen som avgör hur mycket mer eleverna lär sig. Därför känns det fantastiskt att värva en sådan kanonperson som Joachim som bollplank för våra pedagoger. Tillsammans med att vi utser Patricia Diaz till förstelärare på området så ger det våra pedagoger ett fantastiskt stöd för att skapa motiverande och verkningsfulla lärprocesser med de digitala möjligheter som finns. Jag ser fram emot ett lärande tillsammans med Joachim”.

 

Inga kommentarer

Skriv en kommentar